Europese week van de Maker

[ 0 ] May 26, 2016 |

Van 30 mei tot 5 juni viert Europa makers allerhande. Van creatieve doe-het-zelvers tot de meest ingenieuze technici, iedereen wordt tijdens de European Maker Week in de kijker gezet. De organisatie wil zo meer mensen betrekken bij de bruisende Europese gemeenschap van makers.

De voorbije jaren kende Europa een ware explosie van Maker Spaces, Fablabs en Hackerspaces. Meer en meer mensen gingen op zoek naar nieuwe technologieën, eigen technieken en processen om dingen te produceren. Al die mensen konden hun workshops of open dagen registreren op de website van European Maker Week.

Op 30 mei wordt het startschot van de Maker Week gegeven in Brussel met een openingsconferentie waar een aantal Europese politici het project toelichten met aansluitend een aantal demonstraties en tentoonstellingen. Meer informatie daarover vind je hier.

En als je eenmaal gebeten bent door de makermicrobe kan je na de Maker Week weer bij HetVindingrijk terecht voor onze vindingrijke workshops! Vanaf 2 juni verwelkomen wij twee fotografen die bij het maken van hun foto's een aantal upcycling principes hanteren.

Een kaart van de geregistreerde activiteiten

Category: NieuwsDingen

About the Author ()

Reageer